Featured Posts

De afsluiting – Ko Pangan, Bangkok, Dusseldorf, NederlandDe afsluiting – Ko Pangan, Bangkok, Dusseldorf, Nederland We zijn weer veilig in Nederland aangekomen! We hebben een lange, maar relaxete vliegreis achter de rug en zijn blij dat we iedereen weer kunnen spreken en zien. Om het...

Readmore

Heftige verhalen en echte vakantie - Kampong Cham, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville, Siem ReapHeftige verhalen en echte vakantie - Kampong Cham,... Twee weken zijn er verstreken sinds ons vorige verhaal. Hoewel we in die twee weken niet ontzettend veel plaatsen hebben bezocht, hebben we wel weer veel mooie dingen gedaan...

Readmore

Just smile and wave – Hué, Hoi An, Attapeu, Pakse, Don Det, KratieJust smile and wave – Hué, Hoi An, Attapeu, Pakse,... Natuurlijk weer veel te lang geleden, maar we waren zo van onze vakantie aan het genieten dat een verhaal typen erbij in schoot. We nemen jullie weer in een vogelvlucht...

Readmore

Drie weken Zuidoost Azie in een vogelvlucht - Luang Prabang, Vang Vieng, Hanoi, Halong BayDrie weken Zuidoost Azie in een vogelvlucht - Luang... Hallo allemaal!! Sorry dat het zo lang geleden is dat we iets van ons hebben laten horen. Sinds de familie weg is hebben we het zo mogelijk nog drukker dan daarvoor!...

Readmore

Onze laatste avonturen in Thailand – Koh Chang, Bangkok, Chiang Mai, PaiOnze laatste avonturen in Thailand – Koh Chang, Bangkok,... Sinds onze vorige update op Koh Chang hebben we ontzettend veel gedaan. We hebben met olifanten gezwommen en door de jungle getrokken. We hebben een snorkeltocht langs vier...

Readmore

Jeske en Freek Rss

Cheap cheap tuk tuk – Aankomst in Bangkok

Posted on : 08-07-2010 | By : Freek | In : Thailand

16

Het eerste drankje in Thailand

In ons eerste bericht vanuit Thailand stellen we iedereen die zich zorgen om ons maakten gerust. Want na een lange maar niet onaangename reis hebben we ons al volledig laten opslokken door het hectische Bangkok.

Oranje boven
Voor het eerst in het buitenland ervaar ik dat ik trots mag zijn op mijn Nederlandse afkomst. De Nederlandse voetballiefhebbers voor mij hebben blijkbaar een goede indruk achtergelaten, want zodra ik vertel dat we uit ‘Holland’ komen worden we hartelijk begroet en gefeliciteerd met onze plek in de finale. En natuurlijk is iedere Thai voor Oranje. Vandaag spraken we iemand die alle namen inclusief de namen van het kampioensteam van ’88 op kon noemen. Er wordt hier ook op grote schermen gekeken zondag en het stikt hier van de Nederlanders, dus dat wordt een groot feest. Het scheelt ook, want afdingen als Hollander gaat voor mijn gevoel erg gemakkelijk dankzij onze finaleplek.

Onze eerste kennismaking met Bangkok
Wat overweldigd stonden wij vanmiddag om een uur of half 1 op Khoasan Road (het backpackersoord van Bangkok) en werden meteen door drie verschillende tuk tuk chauffeurs aangesproken die ons door heel Bangkok en desnoods heel Thailand wilden rijden. Na veel te beleefd drie keer het gesprek aan te zijn gegaan hebben we eindelijk een terrasje kunnen berijken waar we een tactiek voor het vinden van een slaapplek konden bedenken. Dat heeft gewerkt, want tuk tuks ontwijkend hebben we een prima guesthouse met airco en eigen douche voor +/- 4 euro per nacht kunnen vinden.

Straatbeeld Bangkok Onze koele kamer

Onontkoombaar
Na het aantrekken van een nieuw shirtje, wat trouwens totaal geen zin heeft met deze drukkende hitte van 35 graden, zijn we op ontdekkingstocht gegaan. We hebben ons van alles wijs laten maken door Thai met goede of commerciele bedoelingen en zijn uiteindelijk dan toch in een tuk tuk en vervolgens een mooie long boat terrecht gekomen. Zo zaten we opeens midden in een wijk met kleine bouwvallige huisjes op een terrasje met alleen maar Thai te eten (totdat er een groep van 8 Nederlanders op een fiets binnen kwam zetten, ze zitten ook overal). Het was moeilijk te realiseren dat we daar zaten, tussen de krokodillen (we hebben er twee gezien) en de povere onderkomens van de Thai. Daarnaast zat er een Thai in een boot te wachten tot we uitgegeten waren. De 1 uur durende boottocht was schitterend en we zijn blij dat we dat ons aan hebben laten praten.

Kleurrijk huisje Koken op de boot Long boat

De Thai in Bangkok
Ondanks dat de Thai vooral tegen ons praten hebben we ook nog wat bij ze los weten te peuteren. Bangkok is niet geliefd onder de bevolking onder andere dankzij weinig werkaanbod. 4 dagen was volgens iemand die we spraken veel te lang om in de hoofdstad door te brengen en ook de taxichauffeur zei dat Bangkok ‘no good’ is. Iedereen is vrij open, maar vaak ook meteen alle interesse verloren als je niet in hun commerciele diensten geinteresseerd bent. Van de onveilige situatie is zoals we al door meerdere mensen hebben horen vertellen niets te merken. Op pleintjes zitten ook gewoon groepjes mensen met muziek te relaxen, zonder zich druk te maken over een zogenaamd samenscholingsverbod.

We hebben ons voorgenomen om het kort te houden, dus hier laat ik het voorlopig bij. Dat kort houden wordt nog lastig, want na 1 dag kunnen we al een flinke pagina vullen. Foto’s zullen we zoveel mogelijk uploaden, dus houd onze fotopagina in de gaten.

Morgen komen Sanne en Dennis aan en twee dagen daarop volgen ook Hennie, Marcel, Lisette, Anne en Matthijs aan. We staan te popelen om ze te ontvangen.

Groetjes Freek

PS. Ik heb inmiddels een Thais nummer. Mensen die mij willen bereiken, dat kan op: +66 898272386.

Comments (16)

Hoi,
Leuk om jullie eerste verhaal te lezen. En laat je niet teveel wijs maken he; als ze zeggen dat iets gesloten is dan is dat echt niet zo! Maar wel grappig dat jullie toch dankzij zo’n commerciele Thai een leuk boottochtje hebben gemaakt.
groetjes, Tamara

Ik ben jaloerrrss! (in positieve zin dan he! ;))
Klinkt allemaal echt super! Heel erg leuk om te lezen en de foto’s te zien!
Ik blijf jullie volgen hoor! Want ben wel echt super benieuwd naar al jullie mooie ervaringen!

Kus,
Mieke

Ooh, volgens kennen jullie meer Annemiekes he? ;)
Dan noem ik mezelf wel Annemieke van P!

hej luitjes in Bangkok, mooie beschrijving van jullie eerste ontmoeting en belevenissen in Thailand als vertrekpunt van de reis door zuidoost Azie! Veel plezier en mooie ervaringen ook samen met jullie familie. We kijken naar de pics ennuh Oranje wint de wereldcup, toch?!! groetjes uit Arnhem, mike en fons

1 dag weg en al zoveel geweldigs. Door jullie verslag direct een hele aardige indruk. Ik kijk uit naar de volgende aanvulling,
Tineke

Freek en Jeske!

Ik hoop dat jullie een super reis gaan maken! Maar ik weet zeker dat dat helemaal goed gaat komen. Vertegenwoordig Nederland maar goed daar in Bangkok aanstaande zondag! Dan zal ik hier mijn best doen;)

Liefs Marjolein

Hoi Jeske en Freek, ziet er goed uit.
Al mondkapjes aangeschaft voor de tuk tuk expedities?

Niet commerciële maar sterk gedateerde TIP:
Als je zin hebt om eens oog in oog te staan met een cobra kun je een bezoek brengen aan de snakefarm (als die nog bestaat :-).

Lijkt me ook leuk om straks met jullie groep verder te reizen. Blijf genieten.

Groeten, Paul

Dat klinkt allemaal héél goed. Ik sta al te popelen om te komen. Ben nu druk aan het inpakken. Heb er veel zin in en zal blij zijn als ik jullie zie!!!!
Tot over 2 daagjes.

He Jeske en Freek
Erg leuk om jullie te volgen….leest lekker klinkt goed!
heel veel plezier daar samen, liefs Maris

hoera mijn internet doet het weer.Nu kan ik jullie gelukkig ook volgen.Jullie eerste bericht ontvangen Fijn dat de reis goed verlopen is, geniet er maar van.
Morgen veel voetbal plezier met de hele fam.
liefs en groetjes Oma Thea

Hoi jeske en Freek,

Leuk om jullie verslag te lezen.

We kijken al uit naar de volgende reisavonturen!
veel plezier!

Wim en Elly

Hallo Jeske en Freek,

Heel veel plezier op deze fantastische tocht, zal jullie belevenissen graag volgen.
Geniet er lekker van,
groeten

He die Freek en Jeske,

Mooi dat jullie goed zijn aangekomen. Zonde van die finale gisteren, denk dat het een unieke ervaring is om daar te kijken. Nu lekker genieten van de omgeving. En echt supergaaf om foto’s, foto’s en teksten online te lezen.

Het ga jullie goed!

Klinkt leuk allemaal!

Nog veel plezier, houd jullie in de gaten!

groeten Joost

hey jes!! en freek,

ik wist niet dat ik berichtjes voor jullie achter kon laten. ik wilde laten weten dat ik jullie blog goed bij hou, en het echt fantastisch vind dat jullie dit durven!! op zoon groot avontuur. jullie doen het gewoon! en wat een fantastische ervaring dat het jullie opleverd. zijn jullie niet moe? van al dat lopen en ontdekken en alle indrukken die jullie op doen tijdens jullie reis? en zijn jullie het nog niet beu om 24-7 op elkaars lip te zitten? kan ook gebeuren he, hoop het niet natuurlijk! jullie zien er heel geluukkig uit in ieder geval, erg mooie fotos, wel een beetje droog commentaar zo nu en dan hahah, maar wanneer denken jullie er genoeg van te hebben?
missen jullie nederland niet? je eigen bedje? het “normale” leven? ik hoop jullie snel weer te zien om lekker te kletsen en alle details te horen, voor nu veel plezier en tot snel!!!

hele dikke kus!!! Sanne

Hallo Freek en Jeske
Weer even een klein berichtje van mij .Wat heerlijk dat jullie zo’n mooie reis kunnen en mogen maken.Ik zie aan de Foto s wel dat jullie vol op genieten,maar het zal ook wel erg vermoeind zijn denk ik?
Hier is alles en ieder een nog gezond,zo ver het bij mij bekent is! Nog hele fijne weken-dagen? Hoe lang blijven jullie nog weg?
Freek en Jeske veel liefs en de hartelijke groeten van
Oma Thea