Featured Posts

De afsluiting – Ko Pangan, Bangkok, Dusseldorf, NederlandDe afsluiting – Ko Pangan, Bangkok, Dusseldorf, Nederland We zijn weer veilig in Nederland aangekomen! We hebben een lange, maar relaxete vliegreis achter de rug en zijn blij dat we iedereen weer kunnen spreken en zien. Om het...

Readmore

Heftige verhalen en echte vakantie - Kampong Cham, Phnom Penh, Kampot, Sihanoukville, Siem ReapHeftige verhalen en echte vakantie - Kampong Cham,... Twee weken zijn er verstreken sinds ons vorige verhaal. Hoewel we in die twee weken niet ontzettend veel plaatsen hebben bezocht, hebben we wel weer veel mooie dingen gedaan...

Readmore

Just smile and wave – Hué, Hoi An, Attapeu, Pakse, Don Det, KratieJust smile and wave – Hué, Hoi An, Attapeu, Pakse,... Natuurlijk weer veel te lang geleden, maar we waren zo van onze vakantie aan het genieten dat een verhaal typen erbij in schoot. We nemen jullie weer in een vogelvlucht...

Readmore

Drie weken Zuidoost Azie in een vogelvlucht - Luang Prabang, Vang Vieng, Hanoi, Halong BayDrie weken Zuidoost Azie in een vogelvlucht - Luang... Hallo allemaal!! Sorry dat het zo lang geleden is dat we iets van ons hebben laten horen. Sinds de familie weg is hebben we het zo mogelijk nog drukker dan daarvoor!...

Readmore

Onze laatste avonturen in Thailand – Koh Chang, Bangkok, Chiang Mai, PaiOnze laatste avonturen in Thailand – Koh Chang, Bangkok,... Sinds onze vorige update op Koh Chang hebben we ontzettend veel gedaan. We hebben met olifanten gezwommen en door de jungle getrokken. We hebben een snorkeltocht langs vier...

Readmore

Jeske en Freek Rss

De afsluiting – Ko Pangan, Bangkok, Dusseldorf, Nederland

Posted on : 08-10-2010 | By : Freek | In : Nederland, Thailand

3

CIMG4510

We zijn weer veilig in Nederland aangekomen! We hebben een lange, maar relaxete vliegreis achter de rug en zijn blij dat we iedereen weer kunnen spreken en zien. Om het verhaal compleet te maken nog een verslag van onze laatste anderhalve week.

Naar school in Cambodja
In Siem Reap in Cambodja hebben we voordat we verder reisden naar Bangkok eerst nog een bezoekje gebracht van This Life Cambodja, een stichting die kinderen uit hele arme gezinnen naar de middelbare school helpt te brengen. Van de Cambodjaanse kinderen die naar de basisschool gaan, gaat slechts 26 % ook naar de middelbare school. De stichting van de Australische Billy Gorter zorgt na eerst uitbegreid onderzoek te doen naar de problemen op een doeltreffende manier dat de schooluitval wordt beperkt. Zo helpen ze kinderen die na school de hele dag op het land moeten werken aan een fiets en een lamp, zodat ze tijd besparen om naar school te komen en ‘s avonds in het donker huiswerk kunnen maken. Het was een inspirerend gesprek met de oprichter en directeur van de stichting. Voor weer informatie zie www.thislifecambodia.org.

Relaxen op Ko Pangan
Na tips van vrienden hadden we besloten onze laatste dagen op Ko Pangan in Thailand door te brengen. Een busreis vanuit Bangkok duurde 17 uur en dat zagen we niet zitten, dus hebben we een retourticket door de lucht geboekt. Na bijna het vliegtuig gemist te hebben kwamen we gelukkig toch optijd op Ko Pangan aan. Dit eiland heeft fantastische stranden, gezellige eetgelegenheden en enorme feesten tijden volle maan, halve maan en zwarte maan. Helaas hebben we niet van de half moon party kunnen genieten, omdat Jeske een acute aanval van oorontsteking kreeg. Maar we hebben volledig van de stranden kunnen genieten, veel van het eiland gezien, heerlijk gegeten en spannende scootertochten gemaakt. De foto’s zeggen genoeg!

CIMG4455 CIMG4380 CIMG4489

Het echte leven
De komende weken gaat Jeske hard studeren en Freek hard op zoek naar een baan. Het zal even wennen zijn, maar we kijken er allebei ook wel weer naar uit. Ik heb nog een verzoek aan alle volgers van onze blog. Ik ben bij het bedrijf waar ik ben afgestudeerd genomineerd voor een afstudeerprijs. Jullie kunnen mij daarom allemaal helpen door deze link te volgen en op mijn scriptie te stemmen. Mijn afstudeeropdracht heeft de titel: De rol van dispositioneel wantrouwen bij ubiquitous computing ervaringen en is de vierde vanaf boven. Ik kan er een leuke prijs mee winnen! Vergeet niet je stem te bevestigen…

Bedankt
Iedereen bedankt voor de leuke reacties, het was erg leuk om alle reacties vanuit Nederland te horen en heeft ons geholpen om niet meteen heimwee te krijgen. Ook bedankt voor het volgen en we hopen jullie allemaal heel snel weer te zien!

Groetjes Freek en Jeske

Volg ons tijdens onze reis

Posted on : 22-06-2010 | By : Freek | In : Nederland

7

Over twee weken vertrekken we voor drie maanden richting het verre oosten. Natuurlijk kunnen jullie ons op verschillende manieren volgen, voor ons ook een experimentje, maar als het allemaal gaat werken wordt het heel gaaf.

Ten eerste is er natuurlijk deze weblog, waar we eens in de zoveel tijd een nieuw bericht plaatsen. Om niets van onze blog posts te missen kun je jezelf abonneren op onze rss-feed en krijg je automatisch onze laatste posts in Outlook of een andere rss-reader. Ook via twitter zal ik een bericht sturen als er een nieuwe post is geplaatst!

Om onze foto’s met jullie te kunnen delen hebben we een heuse flickr fotostream, waar de foto’s als eerste op zullen staan. En als we erg veel tijd over hebben gaan we ook af en toe een filmpje via ons youtube-kanaal een filmpje plaatsen. Klinkt dat niet mooi allemaal.

Klinkt dat allemaal te ingewikkeld? Wees niet bang, je hoeft alleen het adres van deze site te onthouden. Hier verzamelen we alle verhalen, foto’s en filmpjes. Dus kom af en toe kijken en laat vooral een berichtje achter!

Veel plezier!

Nog 16 dagen…

Posted on : 21-06-2010 | By : Jeske | In : Nederland

3

Sardinie2009Welkom op onze weblog!

Nog 16 dagen en dan vertrekken Freek en ik met het vliegtuig richting Bangkok. Naar Thailand, het land van de eeuwige glimlach en de gigantische regenbuien. Hoewel Freek nog totaal in de ban is van het WK, het werken bij zijn pa en het nutteloos zijn tijd doorbrengen op de bank en ik nog een laatste tentamen in moet koppen, beginnen de vakantie kriebels nu toch echt te komen.

Alle voorbereidingen zijn getroffen: een stuk of acht vaccinaties, te grote wandelschoenen en gigantische backpacks hebben ons persoonlijke reis assortiment aangevuld. Nou ja, álle voorbereidingen… Onze fotocamera heeft het begeven, dus nog snel even op zoek naar een nieuwe!

Natuurlijk zit er ook een klein nadeel aan onze reis… We moeten jullie allemaal drie maanden missen (en hopelijk jullie ons een beetje). Om al onze ervaringen met jullie te kunnen delen, zullen we zo nu en dan een berichtje op deze website plaatsen. Zo kunnen jullie lezen waar we zijn, wat we doen en kunnen jullie de foto’s bekijken die we online plaatsen.

Na Thailand brengen we ook een bezoek aan Cambodja, Viëtnam en Laos. Rechts op deze site kun je onze berichtjes per land lezen. Wij hopen op een geweldige reis in Zuidoost Azië, zodat we veel leuke berichten voor jullie kunnen plaatsen. Jullie kunnen ook zelf een berichtje achter laten op onze website (doen, doen, doen!).

Ons volgende berichtje volgt snel!

Groetjes,
Freek en Jeske